Het kiezen van de juiste merknaam of bedrijfsnaam is een goede basis om jouw merkidentiteit te creëren. Branding is belangrijk omdat het niet alleen een gedenkwaardige indruk maakt op de consument, maar ook omdat het jouw klanten laat weten wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten. Het is een manier om je te onderscheiden van de concurrenten en om duidelijk te maken wat jij aanbiedt waardoor je de betere keuze maakt. Jouw merk is gebouwd om een ​​waarheidsgetrouwe weergave te zijn van wie je als bedrijf bent en hoe je wilt worden gezien.

Wat is branding?

Als de uitleg van branding eenvoudig was, zou er niet zo veel onduidelijkheid en dissonantie zijn over het concept. Toch vereist een sterk begrip van branding voor het grootste deel een behoorlijke kennis van zaken, marketing en zelfs (menselijke) relationele basisprincipes. Branding is zo’n uitgebreid concept dat een correcte definitie die werkelijk alles omvat wat het vertegenwoordigt, op zichzelf niet al te veel duidelijkheid zou brengen in het onderwerp. Maar om de verspreiding van verouderde, onjuiste en onvolledige informatie over branding te verminderen, is er een completere definitie. Branding is het voortdurende proces van het identificeren, creëren en beheren van de cumulatieve activa en acties die de perceptie van een merk in de hoofden van belanghebbenden vormen. Een merknaam bedenken kost tijd en energie, maar het is een cruciale taak bij het opstarten van een nieuw bedrijf.

Slimme branding

Of je kiest een naam die niet vanzelfsprekend is, maar die de afbeelding weerspiegelt die u wilt uitbeelden. Veel van ‘s werelds toonaangevende bedrijven en merken hebben namen die niets te maken hebben met de producten die ze leveren, bijvoorbeeld Apple en Amazon. Overweeg om een ​​generieke naam te gebruiken in plaats van een specifieke, voor het geval u in een later stadium besluit om als bedrijf van richting te veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *