Een nieuw jaar breekt aan en veel van ons dromen dan over de nieuwe kansen en mogelijkheden die dit jaar kan bieden. Om al die dromen in werkelijkheid om te zetten, is niet altijd makkelijk. Ook ik heb al vele jaren een droom die ik nooit heb waargemaakt. Gezien mijn leeftijd besefte ik aan het eind van vorig jaar dat het zo langzamerhand wel nu of nooit is. Het is nu echt de tijd om mijn droom waar te maken. Al een paar jaar geleden heb ik mijn groot rijbewijs gehaald met de aantekening om professioneel vracht te mogen vervoeren (een zogenaamde code 95). Met dat rijbewijs hielp ik wel eens een vriend in zijn bedrijf om zo ervaring op te doen. Maar hoe meer ik dat deed, hoe meer ik besefte dat dit het beroep was wat ik echt wilde uitoefenen. Ik wilde mijn eigen vrachtwagen en mijn eigen klanten. Door een televisieprogramma waarin vrouwelijke chauffeurs gevolgd werden, besefte ik dat dat echt mogelijk was. Ik had al jaren gespaard en nu besloot ik de stap te wagen. Maar wat voor een vrachtwagen zou ik kopen?

De DAF cf 85

Mijn vriend, die inmiddels wel een kenner genoemd mag worden, raadde me een DAF cf 85 aan. Deze Nederlandse vrachtwagens van DAF zijn betrouwbaar en sterk. CF staat in dit geval voor Compact Forte en 85 geeft de kracht van de motor aan. De DAF cf 85 kan toegepast worden bij allerlei transporten en bleek verkrijgbaar met een dag cabine maar ook met een slaapcabine. Ik ging voor dat laatste want stiekem hoop ik ook op transporten naar het buitenland. Hoe spannend dat ook is. Tot mijn grote verrassing bleek er een breed aanbod aan dergelijke vrachtwagens te koop te zijn. Ik heb er via internet een paar uitgekozen en heb proefritten gemaakt. Tot ik uiteindelijk de juiste wagen had gevonden. Het was een spannende aankoop en het was nog spannender of ik mijn eerste klant kon binnenhalen, maar het lukte!

Een nieuw jaar, een nieuwe baan

En nu rijd ik dan met mijn DAF cf 85 door heel het land en soms ook al naar het nabije buitenland. Een droom die uitkomt. Op de weg voel ik me vrij en ik zie heel veel. Ik geniet van alle mensen die ik ontmoet en heb al wat vrienden gemaakt in het truckerscircuit. Ik heb geen spijt van de stap die ik heb genomen. Dus droom jij ergens van? Ga het doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *